meld deg på TENK Tech Camp 8&9 august 2019

Det er dessverre altfor få jenter som interesserer seg for teknologi i dag, og det vil vi gjøre noe med!

Ikke bare er teknologi spennende og morsomt, men det er også den avgjørende driveren i fremtiden. Denne fremtiden vil vi i TENK at jenter skal være med å forme.

Vi har nå arrangert TENK Tech Camp to år på rad, og gleder oss til å gjøre det en tredje gang i 2019.  Vi opplever det som utrolig inspirerende og engasjerende å få møte jentene, bli kjent med dem og se hvordan de tar kreativiteten sin i bruk for å løse oppgavene.

velkommen!

8 & 9 august 2019 går campen av stabelen igjen mellom kl 9-15. Campen er kostnadsfri, men krever at deltakere tar med egen PC eller MAC. Campen er for jenter som går på eller skal begynne på ungdomsskolen eller videregående, alder 13-18. 

PS.

Ønsker du å sponse campen i 2019? Ta kontakt.

20170810DEG509.jpg

deltaker påmelding 2019 

Ved å melde deg på som deltaker får du to dager smekkfulle av teknologisk morro! Du vil få delta på fire workshops, se spennende foredrag om teknologi og møte mange rollemodeller i tech. Camp og lunsj er gratis. Deltakere må ta med egen MAC og PC. Jentene vil bli tatt bilder av og må gi spesifikt beskjed dersom de ikke ønsker å bli avbildet.  

_P5A1809.jpg

veileder påmelding2019 

Som veileder må du sette av 8&9 august 2019 fra kl 08-15:30. Veiledere vil få lunsj og t-skjorter. Dere vil bli inndelt i grupper og få muligheten til å hjelpe jentene gjennom dagen. Dere er rollemodeller for jentene og det er viktig å være positiv og glad når man bidrar! Det krever ikke avanserte tekniske ferdigheter og det meste går ann å lære seg på forhånd. Det vil være en gjennomgåelse av campen i forkant. 

Alle deltakerne på TENK Tech Camp i 2018 fikk lage sin egen rackett. Denne workshopen gjentas selvfølgelig i 2019!

Alle deltakerne på TENK Tech Camp i 2018 fikk lage sin egen rackett. Denne workshopen gjentas selvfølgelig i 2019!

SPONSORER 2019

Program vil bli oppdatert fortløpende

Konferansier: Synne Uddmo Ask

Synne Uddmo Ask holdt foredrag i fjor om det å være seg selv og vite at det er bra nok i massevis! Hun fikk jentene med på dans og sprell!

Synne Uddmo Ask holdt foredrag i fjor om det å være seg selv og vite at det er bra nok i massevis! Hun fikk jentene med på dans og sprell!

Synne Uddmo Ask, er en samfunnsengasjert og energisk kvinne fra Oslo med bakgrunn fra teater, sosiologi, kriminologi og karriererådgivning. De senere årene har Synne vært med i NHO sitt prosjekt, Jenter og Teknologi, for å inspirere flere jenter til å se mulighetene i teknologibransjen. Gjennom alt hun gjør er Synne opptatt av synergieffekten av engasjement, hausing, medvirkning og samvirkning som kan gi resultater utover hva man trodde var mulig alene. På tech-campen er Synne konferansier og lover for knallgod stemning- og masse dans! Who run the world? GIRLS!

Foredragsholdere:

Hilde Kristin Njøten

Økonom fra NHH og sivilingeniør fra NTNU. Data Scientist i Spacemaker hvor de utvikler en software for arkitekter slik at de kan designe enda bedre byer å bo i. Hilde skal snakke om matematikk og data - fremtidens språk - og hvorfor du bør lære mer om nettopp dette. 

Åse Nerol Kleven

En nysgjerrig 23-åring fra Hol i Hallingdal, som brenner for teknologi. Dette har preget hennes utdanningsvalg, og vinteren 2017 tok hun sitt fagbrev innenfor automasjon. Nå har hun en rykende fersk høyere fagskolegrad innenfor mekatronikk, og gleder seg til å begynne å jobbe «med roboter og sånt» til sommeren. Åse skal snakke om hvorfor det er lurt å velge yrkesfag, og hvordan hverdagen til en fagskoleingeniør ser ut. 

Marit Tokle

Marit har mastergrad ved Universitetet i Oslo, og er ansatt som Mobile Consultant hos Sopra Steria. Hun er engasjert i hackermiljøet i Norge for å øke interesse for og kompetanse i cybersikkerhet, gjennom hackekonkurranser og workshopper med Norges største hackekonkurranse, TG:Hack, og hackerteamet til Universitetet i Oslo, UiO-CTF. I hennes foredrag “Etisk hacking - En morsom måte å lære sikkerhet og programmering” skal hun snakke om sikkerhet i systemer som vi bruker til daglig er mangelvare i nåtiden. Marit introduserer oss for etisk hacking og hackekonkurranser. Deretter forteller hun hvordan etisk hacking og hackekonkurranser kan øke interesse for, bevissthet rundt og kunnskap om sikkerhet i programmering på en morsom måte! Foredraget ender med en demo hvor alle kan være med å finne og bruke en sårbarhet i en usikker nettside til å løse en hackeroppgave.

Safina de Klerk

Safina er utdannet kjemiingeniør og byggingeniør og jobber som prosjektleder på Teknisk Museum. Hun har alltid brent for realfagene og teknologi, og mener at «tech will save us all». Hennes mål er å vise barn og unge at ingeniør- og teknologifag inngår i alle aspekter av livet vårt. Hun skal snakke om hvilke dører en ingeniør- og teknologiutdanning åpner i arbeidslivet, hva man kan jobbe med og som, og hvordan en ingeniør- og teknologiutdanning kan redde liv og gi oss en grønnere hverdag.

Workshops 2018

1.Lær å kjenne kunstig intelligens med Watson!

Kunstig intelligens kommer til å forandre verden. IBM sin Watson er blant de beste “kunstig intelligente maskinene” på markedet og i denne workshopen skal dere lære litt mer om hvordan man bruker det- på en morsom måte!

2. Bli en rakett ingeniør

Hva er en rakett, hvilken fysiske lover må vi tenke på når vi skal lage en rakett, og hvordan lager vi vår egen rakett? Her kan du prøve deg som rakettingeniør og bygge din egen rakett du kan sende opp høyt i lufta!

3. Lag din egen Chatbot 

Har du noen gang snakket med en robot? En chatbot er en slags robot som prøver å svare så godt den kan på spørsmål du sender til den. "Når går bussen?" - kanskje en robot kan sjekke rutetidene og gi deg svar basert på din lokasjon? "Er det skolefri i dag?" - kanskje en robot kan sjekke kalenderen å se om det er helg eller helligdag?

Mulighetene er mange. Test dine evner til å lage samtaler mellom menneske og maskin morsomst mulig! ObsObs! Denne workshopen krever at du har en Facebook-profil, da vi bruker teknologi utviklet av Facebook.

4. Lær hvordan å hacke

Velkommen til en spennende workshop om etisk hacking – altså godsinnet hacking! Vi vil bruke tiden på enkle introduksjoner til hacke teknikker og masse morsomme praktiske eksempler. Kom på workshop for å lære tips og triks for hvordan du kan beskytte deg selv og andre på internett!

5. Bygg din egen nettside

Med en egen nettside kan du nå ut til hele verden! I denne workshopen lærer du hvordan nettsider blir laget, samt lage din helt egen fra bunnen av. Hva vil du dele med resten av verden?

6. Hvordan komme fra idé til produkt (Design thinking)

Lurer du på hvordan nettsider, apps og spill har tatt form? Her vil du bli tatt med på en aktiv reise i hvordan tankene bak utformingen av disse blir utformet!

7. App-design

Har du lyst til å utforske den kreative siden ved app-utvikling? Under denne workshoppen så vil du bli introdusert til nettopp dette! Her vil du få lære om hva som ligger bak et godt design og også designe din egen app.

8.Kodeworkshop og testing av HoloLens!

I årene framover vil nesten alle jobber kreve digitale ferdigheter, noe som gjør det viktig at flere kan forstå og skape teknologi – og ikke bare bruke den. I denne workshopen skal Microsoft lære oss å kode med blant annet Minecraft, og det vil også være mulig å teste HoloLens – som gjør at du kan se en «blandet virkelighet». Kanskje du ser en enhjørning ved siden av deg? Bli med og prøv da vel!