meld deg på TENK Tech Camp OSLo 6&7 august 2020

Det er dessverre altfor få jenter som interesserer seg for teknologi i dag, og det vil vi gjøre noe med!

Ikke bare er teknologi spennende og morsomt, men det er også den avgjørende driveren i fremtiden. Denne fremtiden vil vi i TENK at jenter skal være med å forme.

Vi har nå arrangert TENK Tech Camp tre år på rad på Teknisk Museum i Oslo, og gleder oss til å gjøre det en fjerde gang i 2020.  Vi opplever det som utrolig inspirerende og engasjerende å få møte jentene, bli kjent med dem og se hvordan de tar kreativiteten sin i bruk for å løse oppgavene.

velkommen!

6 & 7 august 2020 går campen av stabelen igjen mellom kl 9-15 på Teknisk Museum. Campen er kostnadsfri, men krever at deltakere tar med egen PC eller MAC. Campen er for jenter som går på eller skal begynne på ungdomsskolen eller videregående, alder 13-18. 

Registrering begynner kl 830.

PS.

Ønsker du å sponse campen i 2020? Ta kontakt.

20170810DEG509.jpg

påmelding Deltakere 2020 

Ved å melde deg på som deltaker får du to dager smekkfulle av teknologisk morro! Du vil få delta på fire workshops, se spennende foredrag om teknologi og møte mange rollemodeller i tech. Camp og lunsj er gratis. Deltakere må ta med egen MAC eller PC. Jentene vil bli tatt bilder av og må gi spesifikt beskjed dersom de ikke ønsker å bli avbildet.  

_P5A1809.jpg

veileder påmelding2020 

Som veileder må du sette av 6&7 august 2020 fra kl 08-15:30. Veiledere vil få lunsj og t-skjorter. Dere vil bli inndelt i grupper og få muligheten til å hjelpe jentene gjennom dagen. Dere er rollemodeller for jentene og det er viktig å være positiv og glad når man bidrar! Det krever ikke avanserte tekniske ferdigheter og det meste går ann å lære seg på forhånd. Det vil være en gjennomgåelse av campen i forkant. 

Alle deltakerne på TENK Tech Camp i 2019 fikk lage sin egen rakett!

Alle deltakerne på TENK Tech Camp i 2019 fikk lage sin egen rakett!

SPONSORER 2019

Program vil bli oppdatert fortløpende

Konferansier: Synne Uddmo Ask

Synne Uddmo Ask holdt foredrag i fjor om det å være seg selv og vite at det er bra nok i massevis! Hun fikk jentene med på dans og sprell!

Synne Uddmo Ask holdt foredrag i fjor om det å være seg selv og vite at det er bra nok i massevis! Hun fikk jentene med på dans og sprell!

Synne Uddmo Ask, er en samfunnsengasjert og energisk kvinne fra Oslo med bakgrunn fra teater, sosiologi, kriminologi og karriererådgivning. De senere årene har Synne vært med i NHO sitt prosjekt, Jenter og Teknologi, for å inspirere flere jenter til å se mulighetene i teknologibransjen. Gjennom alt hun gjør er Synne opptatt av synergieffekten av engasjement, hausing, medvirkning og samvirkning som kan gi resultater utover hva man trodde var mulig alene. På tech-campen er Synne konferansier og lover for knallgod stemning- og masse dans! Who run the world? GIRLS!

Foredragsholdere:

Hilde Kristin Njøten

Økonom fra NHH og sivilingeniør fra NTNU. Data Scientist i Spacemaker hvor de utvikler en software for arkitekter slik at de kan designe enda bedre byer å bo i. Hilde skal snakke om matematikk og data - fremtidens språk - og hvorfor du bør lære mer om nettopp dette. 

Åse Nerol Kleven

En nysgjerrig 23-åring fra Hol i Hallingdal, som brenner for teknologi. Dette har preget hennes utdanningsvalg, og vinteren 2017 tok hun sitt fagbrev innenfor automasjon. Nå har hun en rykende fersk høyere fagskolegrad innenfor mekatronikk, og gleder seg til å begynne å jobbe «med roboter og sånt» til sommeren. Åse skal snakke om hvorfor det er lurt å velge yrkesfag, og hvordan hverdagen til en fagskoleingeniør ser ut. 

Marit Tokle

Marit har mastergrad ved Universitetet i Oslo, og er ansatt som Mobile Consultant hos Sopra Steria. Hun er engasjert i hackermiljøet i Norge for å øke interesse for og kompetanse i cybersikkerhet, gjennom hackekonkurranser og workshopper med Norges største hackekonkurranse, TG:Hack, og hackerteamet til Universitetet i Oslo, UiO-CTF. I hennes foredrag “Etisk hacking - En morsom måte å lære sikkerhet og programmering” skal hun snakke om sikkerhet i systemer som vi bruker til daglig er mangelvare i nåtiden. Marit introduserer oss for etisk hacking og hackekonkurranser. Deretter forteller hun hvordan etisk hacking og hackekonkurranser kan øke interesse for, bevissthet rundt og kunnskap om sikkerhet i programmering på en morsom måte! Foredraget ender med en demo hvor alle kan være med å finne og bruke en sårbarhet i en usikker nettside til å løse en hackeroppgave.

Safina de Klerk

Safina er utdannet kjemiingeniør og byggingeniør og jobber som prosjektleder på Teknisk Museum. Hun har alltid brent for realfagene og teknologi, og mener at «tech will save us all». Hennes mål er å vise barn og unge at ingeniør- og teknologifag inngår i alle aspekter av livet vårt. Hun skal snakke om hvilke dører en ingeniør- og teknologiutdanning åpner i arbeidslivet, hva man kan jobbe med og som, og hvordan en ingeniør- og teknologiutdanning kan redde liv og gi oss en grønnere hverdag.

Workshops 2019

Hack deg gjennom Teknisk Museum med Sopra Steria

Hjelp oss med å finne veien gjennom Teknisk museum ved å løse små programmeringsoppgaver i python som gir deg et lite hint om hvor vi skal videre.

Bli en rakett ingeniør med Safina

Hva er en rakett, hvilken fysiske lover må vi tenke på når vi skal lage en rakett, og hvordan lager vi vår egen rakett?

Her kan du prøve deg som rakettingeniør og bygge din egen rakett du kan sende opp høyt i lufta!

Kodeworkshop med roboter med Capgemini

Vil du lære å styre en robot? Har du lyst til å lære deg å kode? I denne workshopen får du muligheten til å styre en robot med kode du har skrevet selv. Vi skal bruke micro:bit som er en liten programmerbar datamaskin. Dette vil gi deg uendelige muligheter til å være kreativ! Denne workshopen passer både for deg som har kodet litt før og for deg som aldri har skrevet kode før.

Bygg din egen nettside med React Native med Angela

Med en egen nettside kan du nå ut til hele verden! I denne workshopen lærer du hvordan nettsider blir laget, samt lage din helt egen fra bunnen av. Hva vil du dele med resten av verden?

Kodeworkshop og testing av HoloLens!

I årene framover vil nesten alle jobber kreve digitale ferdigheter, noe som gjør det viktig at flere kan forstå og skape teknologi – og ikke bare bruke den.

I denne workshopen skal vi kode med blant annet Minecraft, og det vil også være mulig å teste HoloLens – som gjør at du kan se en «blandet virkelighet». Kanskje du ser en enhjørning ved siden av deg? Bli med og prøv da vel!

Tegning med JavaScript og Finn.no

Lær deg å tegne med JavaScript og rammeverktøyet Processing

Escape room Cisco

Knekk koden med bruk av Micro:bit og kom deg ut. Sammen med Cisco vil du få prøve deg på Micro:bit og programmere den til å knekke koden for deg slik at du og dine lagvenniner slipper ut.

Brukersentrert utvikling med Åste

Lær deg hvordan du kan sikre at din ide faktisk blir en hit. Hva er det som skal til for at brukerne faktisk ønsker å bruke det du har utviklet? Hvordan sikrer du at det du utvikler treffer brukeren?

3Dprinting og modellering

Verden har de siste årene sett en enorm utvikling i hvordan vi produserer deler til industrien, og 3D-printeren har gjort produksjon enklere, billigere, mer miljøvennlig og raskere.

I stedet for å vente på deler til reparasjon kan vi i dag designe, modellere og printe det som behøves i løpet av noen timer. 3D-printing i stedet for vanlig produksjon lar oss effektivisere måten vi utvikler produkter på og lar oss kutte ned miljøavtrykket utvikling av ny teknologi kan ha. På Teknisk Museum får du prøve deg på å designe, modellere, programmere og 3D-printe din egen lille modellrakett. Lær deg hvordan programmering brukes til design og hvordan man kan produsere deler hjemme på jenterommet.

Lag spill med Vipps

Lær å bruke javascript for å lage spill som kan spilles på både mobil og laptop!