meld deg på TENK Tech Camp 2019

Det er dessverre altfor få jenter som interesserer seg for teknologi i dag, og det vil vi gjøre noe med!

Ikke bare er teknologi spennende og morsomt, men det er også den avgjørende driveren i fremtiden. Denne fremtiden vil vi i TENK at jenter skal være med å forme.

Vi har nå arrangert TENK Tech Camp to år på rad, og gleder oss til å gjøre det en tredje gang i 2019.  Vi opplever det som utrolig inspirerende og engasjerende å få møte jentene, bli kjent med dem og se hvordan de tar kreativiteten sin i bruk for å løse oppgavene.

velkommen!

8 & 9 august 2019 går campen av stabelen igjen mellom kl 9-15. Campen er kostnadsfri, men krever at deltakere tar med egen PC eller MAC. Campen er for jenter som går på eller skal begynne på ungdomsskolen eller videregående, alder 13-18. 

PS.

Ønsker du å sponse campen i 2019? Ta kontakt.

20170810DEG509.jpg

deltaker påmelding 2019 

Ved å melde deg på som deltaker får du to dager smekkfulle av teknologisk morro! Du vil få delta på fire workshops, se spennende foredrag om teknologi og møte mange rollemodeller i tech. Camp og lunsj er gratis. Deltakere må ta med egen MAC og PC. Jentene vil bli tatt bilder av og må gi spesifikt beskjed dersom de ikke ønsker å bli avbildet.  

20170810DEG287.jpg

veileder påmelding2019 

Som veileder må du sette av 8&9 august 2019 fra kl 08-15:30. Veiledere vil få lunsj og t-skjorter. Dere vil bli inndelt i grupper og få muligheten til å hjelpe jentene gjennom dagen. Dere er rollemodeller for jentene og det er viktig å være positiv og glad når man bidrar! Det krever ikke avanserte tekniske ferdigheter og det meste går ann å lære seg på forhånd. Det vil være en gjennomgåelse av campen i forkant. 

TENK Tech Camp hadde sin første pilot høsten 2017. Vi samlet 130 ungdomsskolejenter og 30 veiledere til to dager med intensiv koding og inspirasjon på teknisk museum i Oslo.

TENK Tech Camp hadde sin første pilot høsten 2017. Vi samlet 130 ungdomsskolejenter og 30 veiledere til to dager med intensiv koding og inspirasjon på teknisk museum i Oslo.

SPONSORER 2019

Sponsorer 2018

Program 2018

9 august

Lunsj:

Kristin Brænden, No Isolation

No Isolation skal snakke om hvordan teknologi kan løse ensomhet, og hvordan man starter et selskap innenfor teknologi. Hun tar også med seg sin robot AV1 som jentene kan hilse på. 

Synne Uddmo Ask

Synne Uddmo Ask, er en samfunnsengasjert og energisk kvinne fra Oslo med bakgrunn fra teater, sosiologi, kriminologi og karriererådgivning. De senere årene har Synne vært med i NHO sitt prosjekt, Jenter og Teknologi, for å inspirere flere jenter til å se mulighetene i teknologibransjen. Gjennom alt hun gjør er Synne opptatt av synergieffekten av engasjement, hausing, medvirkning og samvirkning som kan gi resultater utover hva man trodde var mulig alene. På tech-campen snakker Synne om det å finne selvtillit, gi litt F og by på seg selv - det kommer hun definitivt til å gjøre på tech campen! 

10 august

Lunsj:

Eirik Normann Hansen, Itch Design

Eirik skal snakke om teknologi og hvordan den har forandret seg enormt over de siste årene. Eirik tar også med seg sin venn, roboten Pepper, som jentene kan hilse på. 

Bani Singh, Minerva

Bani skal snakke om hvordan det er å velge et teknologistudie innenfor informatikk og kunstig intelligens. I tillegg skal hun fortelle om gangen hun vant en drømmetur til NASA fylt med romferger, møter med astronauter, og spennende romteknologi.

Workshops

1.Lær å kjenne kunstig intelligens med Watson!

Kunstig intelligens kommer til å forandre verden. IBM sin Watson er blant de beste “kunstig intelligente maskinene” på markedet og i denne workshopen skal dere lære litt mer om hvordan man bruker det- på en morsom måte!

2. Bli en rakett ingeniør

Hva er en rakett, hvilken fysiske lover må vi tenke på når vi skal lage en rakett, og hvordan lager vi vår egen rakett? Her kan du prøve deg som rakettingeniør og bygge din egen rakett du kan sende opp høyt i lufta!

3. Lag din egen Chatbot 

Har du noen gang snakket med en robot? En chatbot er en slags robot som prøver å svare så godt den kan på spørsmål du sender til den. "Når går bussen?" - kanskje en robot kan sjekke rutetidene og gi deg svar basert på din lokasjon? "Er det skolefri i dag?" - kanskje en robot kan sjekke kalenderen å se om det er helg eller helligdag?

Mulighetene er mange. Test dine evner til å lage samtaler mellom menneske og maskin morsomst mulig! ObsObs! Denne workshopen krever at du har en Facebook-profil, da vi bruker teknologi utviklet av Facebook.

4. Lær hvordan å hacke

Velkommen til en spennende workshop om etisk hacking – altså godsinnet hacking! Vi vil bruke tiden på enkle introduksjoner til hacke teknikker og masse morsomme praktiske eksempler. Kom på workshop for å lære tips og triks for hvordan du kan beskytte deg selv og andre på internett!

5. Bygg din egen nettside

Med en egen nettside kan du nå ut til hele verden! I denne workshopen lærer du hvordan nettsider blir laget, samt lage din helt egen fra bunnen av. Hva vil du dele med resten av verden?

6. Hvordan komme fra idé til produkt (Design thinking)

Lurer du på hvordan nettsider, apps og spill har tatt form? Her vil du bli tatt med på en aktiv reise i hvordan tankene bak utformingen av disse blir utformet!

7. App-design

Har du lyst til å utforske den kreative siden ved app-utvikling? Under denne workshoppen så vil du bli introdusert til nettopp dette! Her vil du få lære om hva som ligger bak et godt design og også designe din egen app.

8.Kodeworkshop og testing av HoloLens!

I årene framover vil nesten alle jobber kreve digitale ferdigheter, noe som gjør det viktig at flere kan forstå og skape teknologi – og ikke bare bruke den. I denne workshopen skal Microsoft lære oss å kode med blant annet Minecraft, og det vil også være mulig å teste HoloLens – som gjør at du kan se en «blandet virkelighet». Kanskje du ser en enhjørning ved siden av deg? Bli med og prøv da vel!