Vi er stolte og glade for å bli nominert av Samsung som fakkelbærer under OL i Sør-Korea. Stem gjerne på oss!

Publisert den mai 22, 2017 av isabelleringnes

For en ære og VELDIG gøy!

TENK ∞ Tech-Nettverket for Kvinner er blitt nominert av Samsung (som er hovedpartner under vinter-OL i Sør Korea 2018) til å bli fakkelbærer i The Olympic Torch Relay.

Norge skal representeres med entreprenørprofiler som driver startups i Norge med fokus på sosial innovasjon.

Og i den forbindelse er vi blitt nominert blant syv andre startups, og skal nå sanke stemmer av det norske folk frem til 31 mai.

De andre nominerte er utrolig gode, og fotjener plassen vel så mye og derfor er vi også svært beæret over å bli vurdert.

Teknologi er fremtiden, og vi håper å få sjansen til å vise verden at Norge tar fremtiden på alvor: og at en bedre fremtid krever mangfold i utformingen av den.

Vi håper dere vil hjelpe oss å stemme oss frem- og gjerne dele!

http://www.samsung.com/no/innovation/olympiske-fakkelstafetten/den-olympiske-fakkelen/

Hva skal til for å øke mangfoldet i gründer-Norge?

Publisert den mai 8, 2017 av isabelleringnes

 

Forskning viser at mangfoldige team presterer bedre enn homogene team. På bakgrunn av dette ønsker vi å kartlegge hvordan StartupLab kan legge til rette for økt mangfold i sin inkubator. Dette prosjektet drives frem av fem studenter fra Emergence School of Leadership som jobber for StartupLab.

Formålet med denne undersøkelsen er å kartlegge TENK-nettverket sin interesse av startup-miljøer og entreprenørskap. Samtidig ønsker vi å få et innblikk i hvorfor det er færre kvinner innen teknologibransjen, og se på løsninger på hvordan man eventuelt kan endre dette.

Denne spørreundersøkelsen er anonym, og vil kun bli brukt til et eksamensprosjekt. Vi skal dele innsikten!

Tusen takk for din hjelp og bidrag- du kan fylle inn skjema her og det tar maks ti minutter!

 

Få med deg AI-workshop!

Publisert den mars 1, 2017 av isabelleringnes

Er du litt stressa for fremtiden når du hører om alt mulig teknologisk utvikling og impact av kunstig intelligens uten å helt forstå hva det er? Ønsker du å lære mer, og til og med kalle deg for kurset «maskin lærer»? Da anbefaler vi på det sterkeste dette helgekurset i mars. Sammen med Nordic Impact og Noroffhjelper TENK ∞ Tech-Nettverket for Kvinner å arrangere den første AI-workshopen med et mål om å gjøre det forståelig for alle, også de som står helt på bar bakke. BLI MED på å forstå, lage og impacte fremtiden!

Les mer om arrangementet og meld deg på her.

Kjære unge jenter, sats på tech!

Publisert den februar 16, 2016 av isabelleringnes

Av: Isabelle Ringnes

I likhet med mange som er i ferd med å fullføre videregående i år, ante jeg ikke hva i all verden jeg skulle bli når jeg ble stor. Så jeg tok den enkle utveien og hørte på mine foreldre; “begynn på BI og studer økonomi. Da kan du jobbe med alt”. Jeg gjorde som jeg ble fortalt, og gikk rett inn i et studie uten klare mål, motivasjon eller retning. Det resulterte, ikke overraskende, i en utfordrende og lite inspirerende bachelorgrad i økonomi og ledelse.

Siden har jeg vært på en variert reise i jakten på lidenskapen. Jeg har studert og jobbet med skuespill, ernæring og helse, psykologi, personlig trening, journalistikk, mote, sosiale medier, kampanjer og event. Det var ikke før jeg begynte på masteren i Media Management i New York at jeg endelig fant min soleklare lidenskap. Teknologi.

Så hvorfor er jeg, med en så variert bakgrunn, så ivrig på å få flere jenter til å studere teknologi?

Til tross for mine 27 år, så føler jeg meg eldgammel i sammenligning med dagens ungdommer. Da jeg var 17 år i 2006 så hadde vi ikke iPhone eller Facebook. Folk satt ikke på trikken med hodet begravet i telefonen. Jeg visste ikke alt om naboens ferie fra Facebook profilen deres til tross for at jeg aldri hadde snakket med dem i person før.

Bare å sitte å skrive dette får meg til å føle meg gammel.

Vi kjøpte bøker, vi brukte printere og vi tok notater på penn og papir. Vi dro inn til fastlandet og lånte hotell-pc’er om vi skulle sjekke internett i sommerferien. Vi kjøpte papiraviser for å sjekke at verden fortsatt gikk rundt. Vi omadresserte posten i ferier. Vi handlet fra H&M papirkatalog. Vi ringte hverandre når vi skulle snakke, hvilket vi forsåvidt gjorde mye oftere fordi vi ikke ante hva noen andre drev med. Alt dette er for de fleste utenkelig, eller i det minste ansett som svært kronglete, i dag.

I dag pugger vi ikke, vi bruker google. Vi ringer ikke for å lage avtaler, vi booker alt via nettet. Vi bestiller mat, reiser, biler, klær og hjelp via noen få klikk i en app. Vi er konstant tilgjengelige via smarttelefoner og på sosiale medier. Anonymitet er blitt tilnærmet umulig.

Bare å sitte å skrive dette får meg til å føle meg gammel.

Jeg skriver dette for å illustrere den vanvittige farten teknologien har utviklet seg. Og den kommer ikke til å sakte ned. Vi kommer til å fortsette å se en eksponensiell utvikling i tiden fremover. En utvikling som kommer til å påvirke oss alle og fortsette å endre hvordan vi lever, jobber og forholder oss til hverandre.

Om man skulle beskrevet denne hverdagen for 10 år siden ville den vært umulig å forestille seg i praksis. Og dette er poenget mitt. Om jeg maler et bilde av hvordan verden kommer til å se ut om ti år så er det tilnærmet umulig, simpeltent fordi det er opp til oss å utvikle den. Vi vet ikke hvordan verden vil se ut om ti år eller hvordan vi som mennesker vil endre oss, men vi vet at teknologi kommer til å være den avgjørende faktoren.

Velger du å studere teknologi nå så kommer det til å åpnes dører innenfor alle bransjer du kan tenke deg. Hadde jeg lært meg å kode fra barndommen av hadde jeg kunnet bygge alle de ideene jeg sitter inne med selv. For en vanvittig følelse!

Om det er en ting jeg skulle gjort annerledes i livet, så ville det ha vært å studere teknologi på et mer avansert nivå mye tidligere.

Vi står i et avgjørende tiår der alle bransjer og industrier enten vil blomstre som et resultat av de utnytter mulighetene teknologien byr på, eller visne fordi de ikke klarer å møte utfordringene den byr på.

Langt flere kvinner og barn ble drept i ulykker de første årene fordi teknologien aldri hadde blitt testet på annet enn menn.

Ferske tall fra IKT Norge anslår at vi vil trenge 12 000 flere ingeniører innen de neste ti årene. Vi trenger mange, både gutter og jenter. Men hvorfor er jeg så opptatt av å få akkurat du som er jente til å studere tech?

 

Vel, det er ingen hemmelighet at dette i dag er en svært mannsdominert bransje. Samtidig er mangfold avgjørende i produktutvikling. Det finnes en rekke eksempler på selskap som har feilet på grunn av homogene produktutvklingsteam. For eksempel kunne ikke den aller første stemmegjenkjennelses teknologien kjenne igjen kvinnelig stemmer. Tenk om det fremdeles var slik at iPhone-Siri bare tok ordre fra menn?

Et mer tragisk eksempel er utviklingen av airbags. Langt flere kvinner og barn ble drept i ulykker de første årene fordi teknologien aldri hadde blitt testet på annet enn menn.

Vi jenter må i bresjen og være med å sette spor i verden.

Vi trenger ikke å gå så langt tilbake i tid for å finne andre gode eksempler; da Apple i fjor lanserte iPhone 6, hadde de bygget inn “Health Kit” en helseapp som praktisk talt måler alt i kroppen; fettprosent, daglige steg, kalorier, søvn og en rekke kroniske sykdommer. De hadde derimot ikke vurdert å måle en av de mest fundamentale funksjonene som 50% av verdens befolkning har til felles hver måned; nemlig menstruasjonssyklusen.

Teknologi kommer til å være ryggraden i alt vi driver med i fremtiden. Fremtiden kommer til å bestå av fullstendige nettverk med internetttilkoblede ting- alt fra kjøleskap, garasjer, biler, lys, tannbørster, låser og vinduer kommer til å styres via en app, eller helt automatisk.

Disse mulighetene er det viktig, og enda riktigere, fantastisk gøy, å gripe. Vi jenter må i bresjen og være med å sette spor i verden.

Dere er den første generasjonen som har vokst opp med tech som morsmål. Dere besitter allerede ubevisst helt unike egenskaper som deres foreldre og til dels min egen generasjon bare kan drømme om. Dere har alle muligheter til å gripe sjansen nå. Til å sette preg på bransjene dere vil jobbe i, til å forme Norge, setter spor på verden og skape noe som gjør hverdagen til mennesker du bryr deg om enda bedre.

Studerer du teknologi nå tør jeg påstå at du kan jobbe med akkurat det du vil senere.

Vi vil se enorme forskjeller innen store viktige samfunssområder som helse, utdanning, klima, landbruk. Men også i konvensjonelle næringer som mote, skjønnhet, media, reklame, underholdning, juss og reiseliv vil teknologiske ferdigheter være høyt etterspurt.

Studerer du teknologi nå tør jeg påstå at du kan jobbe med akkurat det du vil senere. Så jeg håper at når dere nå står ovenfor høstens store studievalg stiller dere selv følgende spørsmål. Vil jeg nøye meg med å være en bruker av dagens digitale tjenester eller vil jeg være med å skape morgendagens digitale tjenester?

Trust me, tech er rett! Lykke til!

Eksklusiv filmvisning: CODE- Debugging the Gender Gap

Publisert den januar 7, 2016 av isabelleringnes

Vi inviterer til nytt event, og denne gangen er det den prisbelønnede dokumentaren CODE-Debugging the Gender Gap som står for visning.

Vi gleder oss og håper å se deg der! Meld deg på her.

CODE: Debugging the Gender Gap Theatrical Trailer from Finish Line Features, LLC on Vimeo.

 

CODE-Debugging the Gender Gap er en prisvinnende dokumentar som avslører mangelen på amerikanske kvinnelige og minoritet i ingeniørfaget og utforsker årsakene til denne kjønnsforskjellen. CODE reiser spørsmålet: Hvilke gevinster vil samfunnet få fra å ha flere kvinner og minoriteter i bransjen?

Dokumentaren ble først vist under Tribeca Filmfestivalen våren 2015 i New York og har siden mottatt massiv internasjonal oppmerksomhet og vunnet en rekke priser.

TENK har kjøpt rettighetene til å vise filmen til sine medlemmer og vi håper at så mange som mulig ønsker å benytte seg av denne spennende muligheten! 

Hvorfor?

Antall jobber i teknologibransjen øker mye raskere enn vi som samfunn klarer å produsere ingeniører.

IKT Norge spår at Norge vil trenge flere enn 12 000 ingeniører innen de neste 10 årene.

I USA, vil det innen 2020 være én million ubesatte teknologi-relaterte arbeidsplasser.

Gjennom overbevisende intervjuer, kunstnerisk animasjon og smarte flashpoints i populærkulturen, undersøker CODE dokumentaren årsakene til at flere jenter og minoriter ikke søker mulighetene teknologibransjen byr på. Produsent Robin Hauser Reynolds utforsker hvordan kulturelle holdninger, stereotypier, pedagogikk og sexisme spiller en rolle i denne utviklingen. Dokumentaren presenterer ekspertstemmer innen tech, psykologi, vitenskap og utdanning samt inspirerende historier om kvinner som er engasjert i kampen om å utfordre status quo i tech industrien. CODE vil inspirere endringer i holdninger, utdanningssystemer og i oppstartskulturer for å endre hvordan kvinner ser seg selv i feltet av teknologi.

Se paneldebatten om dokumentaren etter premieren på Tribeca Filmfestivalen April 2015.

WHEN

Monday, February 22, 2016 from 6:00 PM to 7:30 PM (CET) – Add to Calendar

WHERE

Teknologihuset – 56 Pilestredet Sankt Hanshaugen, Oslo 0167 NO – View Map

Vårt første event! 

Publisert den oktober 28, 2015 av isabelleringnes

Tekst: Isabelle Ringnes
Bilder: Camilla Bergstrøm

Mandag 26. Oktober arrangerte TENK – Tech nettverket for kvinner sitt aller første event på Teknologihuset i Oslo. Arrangementet samlet snaue 100 teknologi-interesserte kvinner til en kveld med networking, relasjonsbygging og inspirerende innlegg fra både kjente profiler og nye stemmer i tech-bransjen.

 

img_0255.jpg

Fortell meg hvem du er, så skal jeg fortelle deg låsekoden din, sier Marte Løge til en oppspent sal.

Først ute blant talerne var Marte Løge (24) fra NTNU med sin presentasjon ; “Marte gjør ting hun ikke kan”. Marte avslørte til en stadig mer urovekket sal at dersom vi forteller henne hvem vi er, så kan hun hacke seg inn på mobilen vår. Marte har nemlig skrevet en masteroppgave om hvor forutsigbare låsekodene våre på mobilen ofte er, og har analysert så mye data at hun nå kan forutsi låsekoden på ukjentes mobiler med stor sannsynlighet.

Men dette er ikke første gangMarte har presentert oppgaven sin. Etter at hun leverte den inn på NTNU i våres, overtalte professoren hennes henne om å sende den inn til verdens største Hackerkonferanse, Defcon i USA. Selv om hun på det tidspunktet aldri hadde trodd at hun skulle vinne, fortalte hun ivrig om hvordan hun sto på toppen av et fjell i Sandnes da hun fikk beskjed om at hun skulle få presentere sin master foran hundrevis av profesjonelle hackere i Las Vegas.

Denne spennende seansen speiler mange av årsakene til at unge Marte har kommet så langt. Hennes beste tips til yngre jenter som ønsker å følge i hennes fotspor er å ta sjanser, rekke opp hånden og melde seg- selv om man ikke vet helt hvordan man gjør det. Avslutningsvis oppfordret hun TENK og andre kvinnelige tech-nettverk om å fortsette å jobbe målrettet mot å få flere jenter interessert i teknologi.
Blant hennes aller største drømmer er at hun en dag skal slippe å få spørsmålet;
“Hvordan er det å være kvinne i mannsdominert bransje?”

Camilla Bjørn og Louise Fuchs forteller om TENK

 

Heidi forteller om veien til topps og viktigheten av å skape rollemodeller for yngre jenter

Kveldens siste taler var Heidi Austlid som har jobbet hele sitt yrkesaktive liv i teknologibransjen. Hun ble nylig forfremmet til administrerende direktør for IKT Norge, noe hun feiret ved å sitere Mary Popins; “Alt er mulig om du ikke står i veien for deg selv”.
Heidi fortalte stolt om hvordan hun blant annet har bygget opp ed-tech industrien i Norge fra 5 til over 60 selskaper som i dag jobber med å lage bedre løsninger for læring ved hjelp av teknologi. Heidi var også et sentralt ledd i prosjektet Girl Tech Fest som under Oslo Innovation Week inviterte over 200 jenter under ti år til en hel dag med teknologi-morro og koding på Deichmanske Bibliotek, der også TENK var med å arrangere.

Heidi husker at hun som ung pike drømte om å bli som artisten Carola som barn, men at det til slutt ble hennes bestefar og hans magiske evner til å forutsi været (han jobbet som metrolog), som tente lysten til å jobbe med teknologi.

Heidis tale kunne ikke ha være klarere- om vi skal drive global innovasjon er vi er nødt til å drastisk øke
satsningen på unges teknologiske ferdigheter slik at de utvikles til ikke å bare bli konsumenter, men også kreatører av teknologi. Når bare 0,9 % av tech-entreprenører er kvinner, og det i løpet av de neste ti årene vil bli et behov for over 12 000 flere IT-arbeidere i Norge, er det ingen tvil om at arbeidet hun gjør er viktig.

Vårt mål

 

Salen venter spent på kveldens første taler

Vi i TENK opplever at det i tech-event sammenheng ofte er for mye på fokus på hvordan kvinner har klart å “karre” seg til karrieren fremfor å snakke om hva de faktisk er dyktige til. Vi har sett seg lei av spørsmål om hvordan kvinner har klart å sjonglere et mannsdominert yrke med barn, liv og familie. Vi ønsket derfor å fokusere på å gi talerne fritt spillerom til å snakke om sine lidenskaper, og lære publikum om deres spesialfelt.

I tillegg til å høre de kloke refleksjonene fra de mer erfarne i bransjen er vi også opptatt av å løfte frem nye unge stemmer. Isabelle Bøhn understreket dette da hun siterte Facebook COO, Sandberg; “You cannot be what you cannot see”.
TENK håper at ved å løfte opp de nye unge talentene, som blant annet disse talerne, vil vi klare å skape og synliggjøre mange flere sterke rollemodeller for de mange unge, potensielle girl-geeksene i fremtiden.

Tech-kveld med TENK: Møt kvinner som baner vei

Publisert den september 28, 2015 av isabelleringnes

Vi er kjempe spente på å arrangere vårt første event for våre nå flere enn 1000 medlemmer.

Mandag 26. oktober kl 18:00 inviterer vi til det nyåpnede teknologihuset i Oslo. Over 100 damer og menn er velkommen til en aften med sterke talere, gode relasjoner og nettverksbygging. Helt gratis, selvfølgelig!

Marte Løge (24) fra NTNU har vekket internasjonal oppsikt etter å ha levert sin masteroppgave på NTNU- faktisk så mye at hun ble bedt om å holde foredrag på verdens største Hacker Konferanse, Defcon i USA. Forskningen hennes dokumenterer at låsekodene våre på mobilen ofte er forutsigbare.

Isabelle Bøhn (27) har studert på Durham University i England og har akkurat ferdigskrevet sin masteroppgave om kvinner i teknologi i Norge. Oppgaven har belyst mangelen på kvinner i industrien, og inneholder intervjuer med 15 sterke kvinnelige og mannlige profiler i bransjen. Isabelle har jobbet natt og dag for å komme til bunns i hvorfor det er slik, og ikke minst- hva kan gjøres for å skape langvarig endring?

Heidi Austlid (38) har jobbet med IKT-politikk i hele sitt yrkesaktive liv, og har ledererfaring fra offentlig og privat sektor. Austlid har arbeidet i IKT-Norge i 7 år og ble nylig forfremmet til administrerende direktør i IKT-Norge.
Denne kvelden kommer alle til å fortelle om sine prosjekt, refleksjoner og konklusjoner. Vi gleder oss!

Refleksjoner fra tech-toppen- en uformell chat med Anita Krohn Traaseth

Fotograf: Agnete Brun

Tekst: Isabelle Ringnes / Anita Krohn Traaseth

Anita Krohn Traaseth er et stort forbilde for alle med lidenskap for både teknologi og ledelse. Anita begynte sin karriere som trainee i IBM i 1996, og har siden hatt mange spennende stillinger, deriblant som administrerende direktør for Hewlett-Packard. I dag besitter hun den viktige stillingen som CEO i Innovasjon Norge. TENK har vært heldige å få grave litt i hennes refleksjoner og råd rundt det å jobbe i tech-bransjen.

Isabelle: Tech-og innovasjonsbransjen er i kontinuerlig og hurtig utvikling. Teknologi er blitt driveren i tilnærmet alle industrier og jeg tror mange kan føle seg overveldet av alt det nye og ukjente. I TENK så ønsker vi å inspirere flere kvinner til å tre inn i tech bransjen, også de som ikke har teknisk utdannelse- er det slik at man må ha en teknisk bakgrunn for å jobbe med teknologi? 

Anita: Man må IKKE ha teknologiske forutsetninger eller hatt en glødende interesse for teknologi fra barndommen av for å starte i IT bransjen – jeg startet i IBM uten å være interessert i teknologi som 24-åring og var mest opptatt av å få muligheten til å lære i et globalt selskap. Det er mange ulike roller man kan ha i IT bransjen uten å være ingeniør, og det er en merkevareassosiasjon som blir feil hvis man tror at alle jenter må like eller kunne koding. Jeg har lært meg dynamikken i teknologibransjen, hva teknologi er med på å løse og realisere, det er min interesse.

Det som har trigget min interesse er ikke å kunne mest om teknologiske detaljer, men å kunne omsette det tekniske potensialet til nytteverdi for en kunde i hverdagen.

IT-bransjen setter ofte premisser for innovasjonsutvikling i andre bransjer, og teknologi er i dag fundamentet for enhver bransje og bedrift sammenlignet med når jeg startet i bransjen i 1996, da den berømte artikkelen fra DN kom: «Internett er en flopp » . Implisitt er det å følge med på utviklingen en del av DNA’et når man jobber i verdens største teknologiselskaper.

Isabelle: Mulighetene de nye teknologiske utviklingene byr på er utallige og utrolig spennende- men også overveldende. Må man kunne alt?

Anita: Ingen kan alt. Det blir en umulig oppgave å holde seg oppdatert på et så bredt spekter av kunnskap og produkter. Du må velge. Jeg var mest interessert i å forstå helheten. Nok til å kunne forklare potensialet teknologi har for kunder og markedet, og da må man følge med, hele tiden – men man kan ikke ha ambisjoner om å kunne alle detaljer om alle produkter og løsninger. En annen refleksjon er å lære seg hvordan teknologien fungerer ved å se det live hos kunder og å sette sammen et tilbud – ved for eksempel å være selger; da får man god anledning til å se systemer i bruk, du må prise og konfigurere løsninger, vite hvilke elementer som skal til for eksempel i en stor programvare eller outsourcing kontrakt og hvilken rolle og oppgave en server og et nettverk har. Dette tilegner man seg best ved å jobbe med det. Det kan læres i jobben. Det som har trigget min interesse er ikke å kunne mest om de ulike teknologiske løsningen på detaljnivå, men å kunne omsette det tekniske potensialet til nytteverdi for en kunde i hverdagen.

Isabelle: Teknologien utvikles i en eksponensiell fart. Nye løsninger, plattformer og verktøy lanseres nesten daglig. Hvordan holder du deg oppdatert?

Anita: Jeg er opptatt av å være hands-on på de nye digitale kommunikasjonsplattformene, teste ut nye løsninger, og jeg er veldig nysgjerrig på alt av apper. Jeg er ikke så opptatt av teknodingser at jeg må ha det nye med en gang. Jeg leser også mange artikler, forskning og caser rundt hvordan arbeidsliv og næringsliv vil se ut fremover, og det er ikke en artikkel i dag som ikke omtaler viktigheten av teknologi som ‘enabler’. De beste kildene for å holde meg oppdatert er via sosiale medier. Der følger jeg enkeltpersoner og magasiner, norske og internasjonale, som linker til de mest spennende artiklene. En ledergruppe i dag må ha teknologisk og digital forståelse.

En ledergruppe i dag må ha teknologisk og digital forståelse.

Isabelle: Det er snart ett år siden du begynte i jobben som CEO i Innovasjon Norge. Hva var et av de første tiltakene du iverksatte?

Anita: På teknologisiden var noe av det første jeg gjorde å løfte opp vår IT sjef til CDO (Chief Digital Officer) rett inn i ny ledergruppe. En ledergruppe i dag må ha teknologisk og digital forståelse. På ledersamlingen i høst hadde han en to timers gjennomgang der vi som øverste ledere definerte hvilke «Digital Moments» vi mener vi må levere på for våre kunder. Vi måtte beskrive prosesser vi har med våre kunder som vi ønsket skulle være annerledes enn i dag. Eierskapet til digitaliseringen og teknologi må være forankret helt på toppen, det er ikke noe man ‘outsourcer’, men må være med å utvikle selv. Vi må ha innsikt i hvor skoen trykker selv om vi ikke utfører alle prosessene selv. Vi har laget en tre års digitaliseringsplan, der vi tar prosjekt for prosjekt – og i desember lanserer vi MinSide for grundere. Det skulle selvfølgelig ha vært på plass for lenge siden, men man må jobbe med det man har og ikke bli for ambisiøs med store prosjekter som failer – for det handler om arbeidsprosesser og folk, og om kultur – og det undervurderes ofte.

Følg Anita på bloggen Tinteguri.com og få mer innsikt i hennes reise i boken hennes GODT NOK for de svina.

Kvinner i tech er god business

Publisert den juni 16, 2015 av louisedigital

I forrige uke var vi i TENK-styret på en roadtrip. Her finner du presentasjoner og video fra foredragene vi holdt.

Skal du være en driver i mediebransjen må du lære deg å elske teknologien

Vi i TENK holdt nylig en presentasjon om hvorfor det å få flere kvinner inn i teknologi er god business. I salen satt over 100 medieledere. Historien vi fortalte er enkel. Vi står midt i en teknologisk revolusjon som snart berører absolutt alle industrier. Skal du være en driver i egen bransje må du lære deg å elske teknologien.

Se presentasjonen vi holdt for Schibsted Norge:
«Kvinner i tech er god business, TENK-Norge»

Hvor mye tech må du kunne?

Vi arrangerte også frokostseminaret «Lean In» i Schibsted Media Group med tema «How tech-savvy do you really have to be». I salen satt det over 130 teknologiengasjerte kvinner fra ulike selskap i Schibsted. Målet med samlingen var å få enda flere kvinner interessert i teknologi og ledelse.

Se presentasjonen fra «Lean In» i Schibsted:
«Women in tech now»

Hele eventet ble livestreamet. Her kan du se webcastenfra Schibsted Media Groups Lean In.

Les også Medier24s reportasje om eventet. Her kommer tekno-damene, og de vil bli mange: – Flere kvinnelige ledere er ikke kvinnesak, men god business

 

WOMEN IN TECH, med panel og arrangører, foran fra venstre: Ida Barth Anderssen, Anette Mellbye, Louise Fuchs, Isabelle Ringnes, Camilla Bjørn, Espen Sundve, Jeanette Dyhre Kvisvik og Lidia Oshlyansky. FOTO: Gard Lehne Borch Michalsen

Syv områder du som medieaktør må beherske for ikke å bli spist

Publisert den juni 12, 2015 av louisedigital

Hvis målet er å være mer enn bare en reaksjonær aktør i mediebransjen må man omfavne teknologien. Her er et forsøk på å definere digital kompetanse. Kanskje kan punktene skape diskusjon og tankespill.

Vi i TENK holdt nylig en presentasjon om hvorfor det å få flere kvinner inn i teknologi er god business. I salen satt over 100 medieledere. Historien vi fortalte er enkel. Vi står midt i en teknologisk revolusjon som snart berører absolutt alle industrier. Skal du være en driver i egen bransje  du lære deg å elske teknologien.

Men fremfor å drive for innovasjonen selv, er mediebransjen – spesielt de tradisjonelle mediene – i ferd med å bli spist opp av teknologiselskapenes stadige disrupsjon av både innhold, forretningsmodell og teknologi. Da hjelper det ikke at kjønnsbalansen i teknologiske stillinger er kritisk skjev. Kun en av fire teknologistillinger er besatt av en kvinne. Av disse er kun 24% ledere.

IKT Norge anslår at Norge om 10 år vil ha behov for å besette over 12 000 nye stillinger. De blir vanskelige å besette om nesten halvparten av arbeidsstokken velges bort. Når man i tillegg vet at monokultur er dårlig for innovasjon og produktutvikling er vi nødt til å jobbe aktivt med å rekruttere og utvikle kvinner i tech helt fra barneskolen.

Dette er ikke bare en kvinnesak, det er et godt businesscase.

I arbeidet med presentasjonen hadde vi mange interessante diskusjoner med dyktige fagfolk om hva som kreves skal man besitte en ledende selskapsposisjon. Det resulterte i syv punkter som vi mener dekker de viktigste områdene innfor begrepet digital kompetanse.

Her er 7 kompetanser som er essensielle i mediebransjen akkurat nå: 

Journalistisk forståelse
Content is king but technology is dictator. Jobber du med redaksjonell eller annen digital tjeneste: kjenn kjernen i det du selger og vit hva som til enhver tid skal kurates, enten det er VG eller Finn.no. I nyhetssammenheng, tenk ut hvordan saken og leseropplevelsen kan løftes ved bruk av teknologi- et fantastisk eksempel er New York Times sin reisereportasje med Hurtigruten.

Brukeropplevelse (UX)
Brukernes krav og forventninger er høye og de endres i et kjempetempo. De forventer sømløse og personaliserte tjenester. I produktutviklingprosessen er målet å skape et design som frigjør brukere fra å tenke selv når de bruker produktet ditt. Teamet bør ha gjort all tenkingen på forhånd. Det skal være intuitivt, enkelt og lekkert. Her er det lov til å la seg inspirasjon av Steve Jobs’ visjon til Apple`s produkter.

Byggeklossene
Byggeklossene til produktene, som kodene, software og hardware.

Ta deg tid til å danne en grunnforståelse av hvordan produktene dine utvikles og prosessen som ligger bak dem. Tilegn deg nok tech-kunnskap til å effektivt kunne kommunisere med utviklere. Ikke bare gjør det prosessen enklere og raskere, men innsikten din gjør at du selv kan identifisere nye muligheter for å implementere funksjoner. Ikke vær redd for å stille spørsmål om det er noe du ikke forstår. Bare husk å lytte godt til svaret.

Innsikt og analyse
Vi lever i en datadrevet verden. Alt skal tagges, overvåkes, analyseres og justeres. Mye brukerdata kan virke overveldende. Formuler smarte hypoteser og test antakelsene dine kontinuerlig. Sørg for å sette og måle riktig KPI`er og vær alltid på vakt etter å se nye mønster. Følg modellen «build-test-measure-iterate-repeat».

Kommersialisering
Evnen til å kunne kommersialisere på produktet.

Vi har en million tjenester å velge mellom. Å overbevise mennesker om å bruke produktet ditt fremfor et annet er vanskelig. I en freemium dominert verden er det i tillegg en sann kunst å få dem til å betale for det. A/B- test prisstrategier, vit og selg verdien til produktet ditt og sørg for kontinuerlig produktutvikling for å beholde og tiltrekke nye betalende brukere.

Skape organisk vekst
Sosiale medier har skapt en flust av nye utfordringer for mediebransjen, men det er også blitt et av våre kraftigste verktøy. Brukerne får i økende grad nyhetsstrømmen via sosiale medier og det er derfor avgjørende å ha en solid forståelse av hvilke trender og strategier som gjelder for å optimalisere trafikkdriving, rekkevidde og organisk liv for tjenesten. Disse endres stadig med nye regler og plattformer. Hold deg oppdatert og snakk med folk i bransjen slik at du bestandig er up-to-date.

Organisering og kultur
Selskap og organisasjoner må rigges slik at man smidig kan endre seg eller kombinere ekspertområder raskt for å øke resultater og produktkvalitet. Innovative enheter må dannes i større organisasjoner og ha frihet til å eksperimentere. Selv et sterkt brand må tørre å slippe “uferdige” produkter slik at man kan validere, justere eller drepe ideer raskt og kostnadseffektivt.

La oss slutte å snakke om dette som digital kompetanse.

Med disse sju kompetanseområdene vil vi samtidig komme med en oppfordring samtidig: La oss slutte å snakke om dette som digital kompetanse.  I det 21. århundre er dette vi snakker om nå kompetanse. Punktum.