Eksklusiv filmvisning: CODE- Debugging the Gender Gap

Publisert den januar 7, 2016 av isabelleringnes

Vi inviterer til nytt event, og denne gangen er det den prisbelønnede dokumentaren CODE-Debugging the Gender Gap som står for visning.

Vi gleder oss og håper å se deg der! Meld deg på her.

CODE: Debugging the Gender Gap Theatrical Trailer from Finish Line Features, LLC on Vimeo.

 

CODE-Debugging the Gender Gap er en prisvinnende dokumentar som avslører mangelen på amerikanske kvinnelige og minoritet i ingeniørfaget og utforsker årsakene til denne kjønnsforskjellen. CODE reiser spørsmålet: Hvilke gevinster vil samfunnet få fra å ha flere kvinner og minoriteter i bransjen?

Dokumentaren ble først vist under Tribeca Filmfestivalen våren 2015 i New York og har siden mottatt massiv internasjonal oppmerksomhet og vunnet en rekke priser.

TENK har kjøpt rettighetene til å vise filmen til sine medlemmer og vi håper at så mange som mulig ønsker å benytte seg av denne spennende muligheten! 

Hvorfor?

Antall jobber i teknologibransjen øker mye raskere enn vi som samfunn klarer å produsere ingeniører.

IKT Norge spår at Norge vil trenge flere enn 12 000 ingeniører innen de neste 10 årene.

I USA, vil det innen 2020 være én million ubesatte teknologi-relaterte arbeidsplasser.

Gjennom overbevisende intervjuer, kunstnerisk animasjon og smarte flashpoints i populærkulturen, undersøker CODE dokumentaren årsakene til at flere jenter og minoriter ikke søker mulighetene teknologibransjen byr på. Produsent Robin Hauser Reynolds utforsker hvordan kulturelle holdninger, stereotypier, pedagogikk og sexisme spiller en rolle i denne utviklingen. Dokumentaren presenterer ekspertstemmer innen tech, psykologi, vitenskap og utdanning samt inspirerende historier om kvinner som er engasjert i kampen om å utfordre status quo i tech industrien. CODE vil inspirere endringer i holdninger, utdanningssystemer og i oppstartskulturer for å endre hvordan kvinner ser seg selv i feltet av teknologi.

Se paneldebatten om dokumentaren etter premieren på Tribeca Filmfestivalen April 2015.

WHEN

Monday, February 22, 2016 from 6:00 PM to 7:30 PM (CET) – Add to Calendar

WHERE

Teknologihuset – 56 Pilestredet Sankt Hanshaugen, Oslo 0167 NO – View Map