TENK jobber for å inspirere jenter til å forme fremtiden med teknologi.

 

tenk

Teamet TENK består av Isabelle Ringnes (Founder), Marte Løge, Kamilla Fredriksen, Kristine Kotte Eriksen, Camilla Bjørn (Founder) og Louise Fuchs.

hva gjør vi

Vårt mål er å inspirere kvinner til å bli interessert i teknologi og være med å forme fremtiden. TENK jobber med digital kommunikasjon og foredrag, har årlige kode-arrangement for jenter og bedriftsevent. 

bli medlem

Ved å bli medlem i TENK får du muligheten til å holde deg oppdatert på hva som skjer, og du blir med i bevegelsen av teknologi-elskende teknologer og ikke-teknologer. 

Verden står midt i en teknologisk revolusjon som fører til store endringer i samfunnet. 

 

Ny teknologi fører til store endringer i samfunnet. Dessverre er kvinner drastisk underrepresentert både i utdanningsløpene og i teknologiske yrker. Norge vil trenge flere titusen teknologer de neste ti årene, da holder det ikke at halvparten av befolkningen velger seg bort.

Stadig flere ikke-teknologer må forholde seg mer og mer til teknologi på arbeidsplassen. Andre er nysgjerrige og vil lære mer.

Vår hensikt er å invitere medlemmene i TENK med på en læringsreise.

TENK er et virtuelt møterom der man kan utveksle erfaringer, kontakter og få nye rollemodeller. En sted der man blir invitert inn i teknologiens verden, og fokuset ikke utelukkende handler om hvorvidt du kan programmere. Teknologi angår alt og alle, ikke bare de som er teknologer av utdannelse. 

 
Women in Tech Event 2015

Women in Tech Event 2015

Girl Tech Fest 2016

Girl Tech Fest 2016

TENK-Tech Camp 2017

TENK-Tech Camp 2017

Siden oppstart har TENK nådd flere tusen kvinner og jenter med sitt budskap gjennom digital kommunikasjon, foredrag, workshops og arrangement. TENK har arrangert Girl Tech Fest, et årlig arrangement som inviterer 400 jenter på barneskolen til en hel dag med koding og teknologi. i samarbeid med Deichmanske Bibliotek, Oslo Innovation Week, ODA nettverk, IKT-Norge m.fl.

TENK har også etablert en årlig TENK-Tech Camp i August for jenter på ungdomsskolen der målet er å inspirere jentene til å lære om teknologi og være med å forme fremtiden.

CEO og gründer av TENK Isabelle Ringnes deltok i november som fast rollemodell i NHOs Jenter og Teknologi arrangement og reiste rundt hele Norge og snakket om teknologiens muligheter til over 4000 ungdomsskolejenter.

TENK samarbeider også med bedrifter i Norge der vi arrangerer events med fokus på teknologi, ledelse og innovasjon. TENK er også tilgjengelig for utleie i forbindelse med foredrag.

Vårt mål er å oppmuntre kvinner til å ta utdannelse og jobber innenfor teknologi.
Vår misjon er å opplyse, støtte og fremme kvinner i teknologibransjen i Norge.


Vil du skrive om teknologi, kvinner i tech eller nye trender for oss? Vi publisere jevnlig bidrag fra våre medlemmer.

En sommerleir for jenter som vil forme fremtiden.

 

Det er dessverre altfor få jenter som interesserer seg for teknologi i dag, og det vil vi gjøre noe med! Ikke bare er teknologi spennende og morsomt, men den former hvilken fremtid vi skaper. Og den mener vi det er essensielt at jenter er med på å skape. 

6 & 7 august 2020 arrangerer vi TENK-Tech Camp for jenter på ungdomsskolen for andre år på rad. Vi inviterer 200 jenter til to dager med koding, inspirasjonsforedrag og workshops på Teknisk Museum i Oslo. Ved å eksponere jenter for rollemodeller i teknologi og gi dem selvtilliten til å oppdage at de mestrer teknologi håper vi de får nytt mot til å forme fremtiden med egne hender. Leieren er gratis. 

LES MER

 

 

FORDI TEKNOLOGI ER FESTLIG

 

Vi tror på viktigheten av å ikke bare være konsumenter, men også skapere av teknologiene som skal definere fremtiden vår. Jenter Koder er et frivillig initiativ og samarbeid mellom TENK, ODA-nettverk, IKT Norge og Deichmanske Bibliotek under Oslo Innovation Week.

Vi vet at det er viktig å inspirere jenters interesse før fylte ti år og inviterer derfor over 400 jenter i 3,4 & 5 klasse i Oslo til en hel dag med koding og teknisk morro på Deichmanske Bibliotek. Arrangementet har nå spredt seg til Trondheim, Tromsø, Stavanger, Bergen, Gjøvik, Lillehammer og Kristiansand.

For mer informasjon og påmelding besøk oss på www.jenterkoder.no.

 

Bedriftsamarbeid

 

TENK samarbeider jevnlig med bedrifter. Vi har tidligere arrangert suksessfulle frokostmøter, paneler, inspirasjonskvelder osv. Som bedrift står du for lokale og eventuelle forfriskninger, mens vi bistår med gjesteliste og foredragsholdere. Women in tech events er en ypperlig måte å skape motivasjon hos ansatte og øke oppmerksomheten til selskapet utad. Vi er også åpne for nye samarbeidsforslag, så kontakt oss gjerne.

 

 

Vi vil se flere kvinner på scenen.

 

Det rår ingen tvil om at det ofte er et betydelig flertall menn på scenen når det arrangeres konferanser og event. På spørsmål om hvorfor det er slik, så får vi ofte tilbakemeldinger om at kvinnelige talere er vanskelige å finne.

TENK sendte derfor ut et skjema i mai 2015 der vi oppfordret kvinner i teknologibransjen til å registrere seg som potensielle fordragsholdere og talere. Dette gjorde vi fordi vi ønsker at flere kvinner skal komme frem til ordet og spre kunnskapen sin til glede for alle.

 

Bli et stolt medlem i TENK! Vår kommunikasjon pågår først og fremst fra vår Facebook side som er åpen for alle, men om du blir medlem via dette skjema vil du kunne kalle deg et offisielt TENK medlem. TENK er åpent for alle som er interessert i teknologi, men er spesifikt rettet mot jenter og kvinner.